Triatlon en sport for for alle

Triatlon er en sport for alle: Ligemeget om man er voksen, barn, trænet eller utrænet kan man få mange gode oplevelser igennem triatlon.

Af: Fornavn Efternavn

Triatlon er en sport for alle: Ligemeget om man er voksen, barn, trænet eller utrænet kan man få mange gode oplevelser igennem triatlon.

De fleste har nu hørt om de lange Ironman-konkurrencer, men sporten er meget mere end kun dem. Oftest dyrkes den på meget kortere distancer og dermed også i højere tempo.

Med triatlon får du brugt hele kroppen, og da sporten kombinerer tre vidt forskellige sportsgrene vil du opleve, at træningen er utrolig alsidig, sjov og varieret.

Hvordan kommer jeg i gang med triatlon?

Den bedste måde at komme i gang med triatlon er ved at møde op i en af medlemsklubberne under Dansk Triatlon Forbund og deltage i deres træning.

sindede med samme interesse.

Dansk Triatlon Forbund Ungdom

Triatlon er en social sport, hvor klubliv, socialt sammenhold og holdånd prioriteres højt. Det er stort set kun konkurrencen, der foregår individuelt. Triatlontræningen foregår ofte på tværs af alder, køn og niveau og er derfor et socialt samlingspunkt, hvor man møder lige

Triatlonkulturen har fokus på det hele menneske, hvorfor struktur, proces og veluddannede trænere er hjørnestenene i Dansk Triatlons ungdomsmiljøer.

Dansk Triatlon Forbund blev grundlagt tilbage i 1984, først som en del af Multisportsforbundet (DMSF), men senere blev forbundet et selvstændig speciel forbund under DIF.

Hvad kan en triatlonklub tilbyde?

  • Et godt træningsmiljø
  • Fællestræning med instruktion inden for alle 3 discipliner
  • Varierede træningstilbud på mange niveauer
  • Vejledning, gode råd og erfaringsudveksling
  • Foredrag og fællesarrangementer
  • Fællesskab og socialt samvær

Forbundets bestyrelse vælges årligt på forbundets generalforsamling og består idag af 6 medlemmer med bestyrelsesformand Mads Freund i spidsen.

Forbundets Direktør Morten Fenger, står i spidsen for de 9 ansatte der varetager den daglige drift. Landstræner og ungdomslandstræner sidder til dagligt på Syddansk universitet i Odense, og resten af forbundets ansatte sidder i idrættens hus i Brøndby.

Triatlon er en sport, hvor der er plads til ALLE!